مقالات

مصرف عسل در بارداری مفید است یا مضر ؟

مصرف عسل علاوه بر فواید بسیار، در مواردی نیز می‌تواند خطرآفرین باشد. ازجمله گروه‌های پرخطر در ارتباط با مصرف عسل، نوزادان و خانم‌های باردار می‌باشند.

عسل خام حاوی میکروارگانیسم‌های بسیاری نظیر اسپور مخمر، کپک و باکتری‌ها است. اسپور کلستریدیوم‌ها، ازجمله مهم‌ترین میکروارگانیسم‌های موجود در عسل هستند. این اسپورها می‌توانند در روده نوزادان زیر ۱ سال، که فاقد فلور میکروبی کارآمد هستند و هم‌چنین سیستم ایمنی آن‌ها به طور کامل تکوین نیافته است، در شرایط بی‌هوازی سم بوتولینوم را تولید کنند. این سم می‌تواند سبب ایجاد بوتولیسم (نوعی بیماری فلج کننده عصبی) در نوزاد شود. شما می‌توانید برای مطالعه بیش‌تر و کامل‌تر در این زمینه، به مقاله “فواید و مضرات عسل برای کودکان” مراجعه نمایید.

مطالعات بسیاری نشان می‌دهند که در زنان باردار و در کل بزرگسالان، به علت تکامل فلورمیکروبی روده و تکامل سیستم ایمنی، منع مصرفی وجود ندارد. هم‌چنین با توجه به آنکه وزن مولکولی سم بوتولینوم تقریباً ۱۵۰ کیلو دالتون است، از جفت نیز عبور نخواهد کرد و به جنین آسیبی نخواهد رساند. پس در حالت کلی، مصرف عسل برای مادر و جنین ضرری ندارد و فقط باید به اندازه مصرف شود زیرا مصرف زیاد آن می‌تواند مضر باشد.

مضرات مصرف بیش از حد عسل در بارداری

ایجاد مشکل برای فرد مبتلا به دیابت بارداری: مصرف زیاد عسل، در شخصی که به دیابت بارداری (GDM) مبتلاست، ممکن است سبب افزایش قند خون و مقاومت به انسولین گردد. پس لازم است با توجه به میزان قندخون اندازه‌گیری شده در آزمایشات بالینی، مصرف موادقندی مانند عسل، زیر نظر متخصصین تغذیه کنترل گردد.

ایجاد مشکلات گوارشی: مصرف بیش از حد عسل، با تاثیر بر اندام‌های گوارشی، می‌تواند سبب گرفتگی عضلات شکم، نفخ، اسهال و یا یبوست نیز بشود.

خواص عسل در بارداری

همان طوری که گفته شد اگر مصرف عسل در زنان باردار به اندازه باشد، نه تنها ضرری ندارد بلکه مفید نیز هست. از جمله خواص عسل طبیعی در دوران بارداری، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درمان تهوع و استفراغ‌های دروان بارداری و کاهش سوء هاضمه (به ویژه در سه ماهه اول دوران بارداری)
  • تقویت سیستم ایمنی (خواص آنتی باکتریال و آنتی اکسیدانی)
  • بهبود التهابات مهبل، مثانه و خارش فرج
  • التیام سریع زخم‌ها پس از جراحی و زایمان
  • درمان بی‌اشتهایی
  • درمان یبوست (که در نتیجه فشار مضاعف جنین بر روده در سه ماهه سوم بارداری ایجاد می‌شود)
  • درمان مسمویت‌های دوران بارداری
  • بهبود هر چه سریع‌تر زخم‌های رحم و قطع خونریزی
  • بند آمدن قاعدگی

پس مجدد تاکید می‌کنیم که اگر عسل طبیعی در دوران بارداری، به اندازه مصرف شود، برای سلامت مادر و جنین مشکلی ایجاد نمی‌کند. اما برای مادرانی که دارای دیابت بارداری هستند، بهتر است در این مورد حتما با پزشک خود مشورت کنند.

همان طوری که در بالا هم تاکید کردیم، مهم است عسلی که در دوران بارداری استفاده می‌شود، طبیعی باشد. زیرا عسل طبیعی، هم خواص بیش‌تر و هم ساکارز کم‌تری دارد. بنابراین با مصرف عسل طبیعی به جای عسل تغذیه‌ای، خطر ابتلا به دیابت بارداری کاهش می‌یابد. شما می‌توانید برای خرید عسل طبیعی و خام لاری بیز اینجا کلیک کنید.

خرید عسل طبیعی درجه یک

دیدگاهتان را بنویسید